Weydeland kaas

De Hollandse kaas wordt gemaakt van de beste verse weidemelk. De koeien grazen op de uitgestrekte polders van Nederland. Deze grond is iets ziltig, wat weidemelk oplevert die van nature romiger is. Dit maakt dat Hollandse Gouda kaas bijzonder smeuïg en romig is.

De Weydeland kaas wordt bereid door CONO Kaasmakers uit de Midden-Beemster. Dit is een boerencoöperatie die samen met de boeren de lekkerste en eerlijkste kaas maken van de beste melk.

De Weydeland koeien lopen zodra het kan buiten in de weide (weidegang). Koeien die in de wei grazen vertonen meer natuurlijk gedrag, zitten lekkerder in hun vel en zijn daardoor gezonder. En dit proef je terug in de smeuïgheid van de Weydeland kaas!

CONO kaasmakerij is in 2020 uitgeroepen tot meest duurzame kaasmakerij van Nederland. Het productieproces van CONO is klimaatneutraal. Dit houdt in dat melkwater zoveel mogelijk hergebruikt wordt en bij de aangesloten leden melkveehouders wordt opgewekte stroom afgenomen.

Boerenkaas

Boerenkaas wordt gemaakt van rauwe koemelk. Dit houdt in dat de melk niet verhit wordt, waardoor alle bacteriën in de kaas blijven leven. Dit boerensmaakje geeft de kaas een extra smaakdimensie.

Niet alle kazen mogen zomaar de naam ‘boerenkaas’ dragen. De naam boerenkaas is namelijk beschermd en mag alleen gedragen worden door kazen die op traditionele wijze door de boer worden gemaakt op de eigen boerderij van niet verwarmde melk van de eigen kudde.

Uit onderzoek blijkt dat de micro-organismen in deze kaas belangrijk zijn voor het verhelpen van een verstoorde darmwerking. Ook is boerenkaas rijk aan eiwitten en peptiden. Deze peptiden hebben een positief effect op je gezondheid en immuniteit

Kruidenkaas

De kruidenkazen uit de Villa-reeks zijn stuk voor stuk bijzonder. Alle kazen worden op ambachtelijke wijze volgens eigen receptuur gemaakt. Deze kruidenkazen worden gemaakt door geselecteerde boeren die gespecialiseerd zijn in het maken van unieke kruidenkazen. Elke kaas krijgt eigen kruidentoevoegingen waardoor de specifieke smaak ontstaat.

In ons assortiment is er ook een ruim aanbod aan geitenkaas en buitenlandse kaas te vinden

Biologische kaas

In de winkel zijn ook biologische kazen te vinden. Zoals de rauw melkse natuurkorstkaas van Remeker uit Lunteren.

Deze bijzondere kaas wordt gemaakt van Jersey melk. Deze koeien zijn antibiotica vrij en eten gras met slechts een beperkte aanvulling van onbewerkte producten zoals haver en rogge.

De kaas wordt kort gepekeld waardoor het een laag zoutgehalte heeft.

Verder verkopen we de biologische geitenkaas van geitenhouderij ‘ De oude streek’

Eigenaar en kaasmaker Hanneke Kuppens kiest bewust voor kleinschaligheid en is beloont met een oorkonde voor diervriendelijke boerin.